Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Kunstwerk Henk Tieman van DOK naar TU Delft Library

In 2007 verhuisde DOK, de openbare bibliotheek van Delft, naar een nieuw gebouw. Het kleurrijke kunstwerk “met de vliegende boeken” van de in 2001 overleden beeldhouwer, keramist en glaskunstenaar Henk Tieman verhuisde niet mee. Om te voorkomen dat het kunstwerk samen met het oude bibliotheekgebouw gesloopt zou worden, bood gemeente Delft het afgelopen oktober gratis aan.

TU Delft Library heeft zich direct aangemeld om de vliegende boeken een nieuw, passend onderdak te geven. Het werk, gemaakt van glas, past qua uiterlijk natuurlijk perfect in TU Delft Library thuis, maar ook qua inhoud. Gemeente Delft was zeer blij het dertien panelen tellend werk in zijn geheel een waardige plek te kunnen geven in Delft.

Uiteraard zal het kunstwerk nog officieel feestelijk verwelkomd worden in het bijzijn van Henk Tieman z’n familie.

Spannend moment: het eerste paneel wordt geplaatst.

Het kunstwerk, gezien vanuit de nieuwe Tresor Leeszaal.

Be Sociable, Share!